viernes, 18 de marzo de 2011

LES EMOCIONS 3

VÍDEO DEL DESENVOLUPAMENT DE LES EMOCIONS:  "The baby human"


L'enllàç per poder veure el video sencer és: http://www.tu.tv/videos/baby-human-sentir

Aquí vos deixo a mode d'exemple un troç del vídeo en anglès:


  1. Quins aspectes trobes interessants i reforcen el que ja sabies?

Un aspecte important que he trobat en aquest vídeo és l’afirmació que el primer somriure del bebè és tan sols un acte reflex, és a dir, que només fent-li una carícia el bebè somriurà. Desprès cap al mes, va fent un esbós del somriure. Finalment als tres anys tindrà un somriure social. Aquesta serà una resposta envers a la sociabilitat.

Un altre punt a esmentar és la funció que té el plor quan són petits com a mètode de supervivència. Aquest plor és la seva manera de comunicar-se.

Els bebès reconeixen perfectament les emocions i és que van fer un experiment a on una mamà parlava en un to alegre i l’altre en to trist. El bebè prefereix quedar-se amb el to alegre.



  1. Quins aspectes t’aporten nous coneixements?

Un aspecte que no coneixia és que els bebès comencen a interpretar les emocions de les mares a les 12 setmanes, les d’una altra dóna setmanes desprès i finalment moltes setmanes desprès les del seu pare. Això es deu especialment al to de veu que emeten les dones, el to càlid

Un altre aspecte a destacar és el seu repertori inicial d’emocions. Aquestes són l’alegria, la sorpresa, la frustració i la ira.  Cap els 24 mesos els nens compten amb habilitats pròpies per superar la por.  
Altres emocions morals com el bochorno, l’orgull, la vergonya... apareixen quan tenen consciència d’ells mateixos.

Les respostes emocionals al que ocorrin mitjançant la interacció amb l’entorn variaran depenent del caràcter de cada bebè. Per això podem afirmar que cada bebè té el seu propi temperament.


  1. Quins aspectes trobes que són susceptibles de debat o discussió?

Penso que un aspecte molt susceptible de discussió seria: El nostre temperament  continua al llarg de la nostra vida o és modificable?  Aquest sense dubte és controlable amb l’ajuda d’un adult. Una de les maneres és mitjançant respostes contingents com per exemple, una nena vol que la mare vagi en aquell moment a vorera i plora perquè no ho fa. La mare contesta: Espera, quan acabi de rentar els plats vendré. Seguidament la mare ha d’anar quan acabi, sinó aquest temperament no es controlarà.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario