jueves, 24 de marzo de 2011

L'ESCOLA 3

LA RESILIÈNCIA


Definició:capacitat del ésser humà per fer front a les adversitats de la vida, superar-les e inclòs, ser transformades positivament per elles”.

Txema Salvans


Diu que és la capacitat de deformació davant un objecte. El vidre és molt resilient, ràpidament es trenca. Hi ha gent que ho és en quant als impactes emocionals de la seva vida. Hi ha gent que és al contrari. Aquesta capacitat té molt que veure amb la creativitat. Si el que et passa ho pots canalitzar de manera creativa t’ajuda a donar-li sortida al tema. Un exemple és la fotografia. Per a ell, l’ha ajudat a mirar al món de cara i entendre’s a ell mateix. Mai ha sentit que ha tingut una família i per això sempre fa fotos a família


Boris Cyrulink



Boris Cyrulink és neuròleg, psiquiatra i psicoanalista a més d'un dels fundadors de l'etologia humana. Professor de la Universitat de Var a França i responsable d'un grup d'investigació en etologia clínica a l'Hospital de Toulon. 
Aquest enllaç és d'una xerrada que va fer envers el tema de la resiliència. 


Aquí vos poso un enllaç que he trobat a Internet. Em pareix que explica el concepte d'una forma que pot ser entesa per tota persona que el visualitzi ja sigui nen o adult, i és que a més d'utilitzar unes paraules molt adients també utilitza les imatges com a recolzament extralingüístic. Pertany al VII Congrès que es va fer al 2010 a Mèxic envers a la resiliència. 







No hay comentarios:

Publicar un comentario